Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΚΓΣ: Έχασε στην Ηγουμενίτσα, «νίκησε» στα… Γιάννινα!

 




Ο Κερκυραϊκός διεκδίκησε τη νίκη επί του Πρωτέα, αλλά ανακουφίστηκε από την ήττα του Θρύλου απ’ την (πρωταθλήτρια) Κιάφα - Με νίκες επί των ουραγών (Ακαδημία και Φιλιάτες) βγαίνει τρίτος και… ανεβαίνει!
 
*
Κι όμως, μπορούσε… Μπορεί ο Πρωτέας να ήταν ο δεύτερος της βαθμολογίας, μπορεί να έπαιζε στο «σπίτι» του, μπορεί να ήθελε το ροζ φύλλο, για να «κλειδώσει» την τριάδα, μπορεί το πληγωμένο γόητρο από την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, από τον Θρύλο Ιωαννίνων να του έδινε ένα bonus στο κίνητρο (αυτό του πληγωμένου εγωισμού), ο Κερκυραϊκός, ωστόσο, την Κυριακή το απόγευμα, στο «Αλ. Τσιάβου», πάλεψε ισότιμα. Και διεκδίκησε ισότιμα…
Στον αθλητισμός, βεβαίως, η ιστορία, όπως λένε, γράφεται από τους νικητές. Και νικητής, εν προκειμένω, ήταν το συγκρότημα της Θεσπρωτίας, με 54-49.
Κάπως έτσι, ο «Ιστορικός» απώλεσε την ευκαιρία να εξασφαλίσει τη… μισή άνοδο. Παραμένοντας στην τέταρτη θέση της Α2 ΕΣΚΑΒΔΕ, κοινώς εκτός τριάδας, μία, μόλις, αγωνιστική πριν το φινάλε.
Ώσπου ήρθε το… λυτρωτικό νέο από τα γειτονικά Ιωάννινα. Και «άκουγε» στην ήττα του Θρύλου, από την πρωτοπόρο (και πρωταθλήτρια, οριστικά) Δυναμό Κιάφας, με 53-50 (ματς της αυλαίας, παρεμπιπτόντως). Λουκούμι για τον «Ιστορικό»! Δεδομένου πως, ο Θρύλος αποτελεί τον βασικό του συνδιεκδικητή για την τρίτη προνομιούχο θέση.
Σε… απλά μαθηματικά, αν ο Θρύλος κέρδιζε, με ολοκληρωμένες τις υποχρεώσεις του, η μεταξύ τους διαφορά θα «άνοιγε» στους τέσσερις. Διαφορά που, μπορεί ο Κερκυραϊκός, με τα δύο ακόμη ματς, που έχει να δώσει (θεωρητικά εύκολα, με τους ουραγούς Ακαδημία ΠΑΟ εντός και το χρωστούμενο, της 2ης αγωνιστικής, με τον Ηρακλή Φιλιατών εκτός) να την ισοσκελίζει, υπολείπεται, ωστόσο, έναν πόντο στην ισοβαθμία με τον Θρύλο (νίκη 67-58, ήττα 58-68).
Τώρα, αντιθέτως, η «ψαλίδα» έμεινε στους τρεις. Και για τον ΚΓΣ, η προοπτική του «δύο στα δύο» και των τεσσάρων βαθμών, πέρα από ρεαλιστική, μοιάζει και… υπεραρκετή! Το κάνει; «Καβαλά» τον Θρύλο στην τρίτη θέση και… άνοδος! Άντε, με το καλό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: