Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Επίδειξη ισχύος από ΚΓΣ

*
«Άλωσε» την Πάργα και πάει γι’ άλλα… Και σιγά που δεν θα το ‘κανε, με τέτοιο Σαγιά! Δεν ήταν στατιστική αυτή με την έσωσε το ματς. Μα, έπος! Στους 32 πόντους και τα 25 ριμπάουντ σταμάτησε ο bomber του Κερκυραϊκού! Έχοντας ως… δεξί του χέρι τον εξαιρετικό Παπαγκίκα, «έβαλε τους Παργινούς στα καλάθια», που λέει και ο… Σκουντής, βοήθησε και στο μπάλωμα της άμυνας και υπέγραψε το μεγάλο «διπλό» του «Ιστορικού» επί της Πάργας με… πένα Parker! Ακριβή!
Είναι μεγάλη ιστορία για τον Κερκυραϊκό, αυτό το 83-75, με το οποίο «καθάρισε» το ματς. Δείτε το και βαθμολογικά. Δεύτεροι οι Παργινοί μέχρι το τζάμπολ. Παρέμειναν, βεβαίως, παρά το «κίτρινο φύλλο», αλλά με μόλις έναν πόντο παραπάνω απ’ τον Κερκυραϊκό και δύο ματς περισσότερα, το «κεφάλι» είναι μόνο τυπικό!
Αν, δε, συνυπολογίσετε πως η κερκυραϊκή ομάδα βρίσκεται μόνο στο -2 απ’ τον πρωτοπόρο Πρωτέα Ηγουμενίτσας, αλλά με ένα ματς λιγότερο, αντιλαμβάνεσθε πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο, ο ίδιος αριθμός αγώνων, να τη βρει στην κορυφή!
Και όλο τούτο, δεν το λέμε για το… γόητρο. Θυμηθείτε απλά, πως, το σχέδιο αναδιάρθρωσης που μελετά η ΕΣΚΑΒΔΕ, προβλέπει την άνοδο των τριών πρώτων από κάθε όμιλο της (Β’) κατηγορίας στην Α’. Την κορυφαία, δηλαδή, που θα προκύψει απ’ τη «συγχώνευση» Α1 κι Α2.
Το ματς δεν ήταν εύκολο. Ο ΚΓΣ αντιμετώπισε προβλήματα στο να βρει, αμυντικά, τις λύσεις απέναντι στον οίστρο του (αντιπάλου δέους του Σαγιά), Ιωάννου. Με αποτέλεσμα, να αδυνατεί να «ανοίξει» το προβάδισμα, που κρατούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σε επίπεδα ασφαλείας. Ε, και; Ήρθε το… ροζάκι; Ήρθε! Οπότε, όλα καλά…
Διαιτητές του αγώνα οι Κοσμάς, Ντάγκας, Στουπάκης άσχετοι με το άθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 38-43, 54-57, 75-83
ΠΑΡΓΑ (Κοκκόρης): Λένας 6, Γιοχάλας, Παπαβασιλείου 12 (1), Τάσσης 4, Λιάκρης, Πετρόνανος, Σιδέρης, Ιωάννου 34 (1), Μήτσουλης 4, Κόκορης 9, Αυλωνίτης 4, Γκίνης 2.
ΚΓΣ (Ραψομανίκης): Σαγιάς 32, Παπαγκίκας 18 (2), Γεωργακόπουλος 10 (1), Πουλής, Πετρίδης, Ντελής 6, Χατζηϊωάννου 8, Δούκας 10, Χονδρογιάννης 2, Κάντας 2.
Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής: Πρωτέας – Θρύλος 59-46, Ακαδημία ΠΑΟ – Ηρακλής Φιλιατών 55-40. Ρεπό η Δυναμό Κιάφας.
Η βαθμολογία: 1. Πρωτέας Ηγουμ. 8 (4), 2. Πάργα 7 (5), 3. Κερκυραϊκός 6 (3), 4. Θρύλος Ιωαννίνων 6 (4), 5. Ακαδημία ΠΑΟ 4 (3), 6. Ηρακλής Φιλ. 4 (4), 7. Δυναμό Κιάφας 4 (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: