Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ: Πήρε ντέρμπι και... κορυφή!

 

Μόνος πρώτος στον γ’ όμιλο της Α’ o KΓΣ, μετά τη νίκη του επί του Φαίακα, με... αντεπίθεση στο δεύτερο μισό – Ήττα με διαιτητικό δάκτυλο για Ιόνιο, στην Παραμυθιά.

*
Και που, μέχρι πέρσι, αποτελούσε, δηλαδή, την τρίτη κερκυραϊκή δύναμη, σε επίπεδο ανδρών (Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ, έναντι Α1 Φαίακα και Ιονίου), τι έγινε; Αυτά που μετρούν είναι τα... φρέσκα τα κουλούρια, μπορούν να λένε στον Κερκυραϊκό από σήμερα, Σάββατο (20/10) το απόγευμα. Και άντε, να τους ρίξεις άδικο...
Το συγκρότημα του Ραψομανίκη ήταν, λοιπόν, ο θριαμβευτής στο μεγάλο «εμφύλιο» ντέρμπι, με τον Φαίακα, για την 2η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ. 75- 64, το τελικό σκορ για τον «Ιστορικό», με πρώτους... πρωταγωνιστές, δυο τέως των Ερυθρολεύκων! Τον Δηλαβέρη και τον Ίσσαρη. Σ
τους 24 πόντους έσωσε ο πρώτος, στους 18 ο δεύτερος, βάλτε από δίπλα και τους 16 του «λέγε με και “σταθερή αξία”» Σαγιά, να τηνα η... τριανδρία που πήρε ξανά, με ασφάλεια απ’ το χέρι τον Κερκυραϊκό για το «δύο στα δύο» στο έμπα της σεζόν, που σημαίνει... κορυφή (δίχως, βεβαίως, να παραγνωρίζεται η πολύ καλή εμφάνιση και των Τσάμη, Γεωργακόπουλου)! Και μάλιστα, μονάχος πρώτος, καθώς οι υπόλοιποι νικητές της πρεμιέρας, είτε έχασαν (Ιόνιος, Σπάρτακος), είτε... ρέπαραν (Πρωτέας)!
Άξια; Άξια. Μπορεί, βλέπετε, το ματς να ήταν όντως ντέρμπι με... τα όλα του για κάπου 30 λεπτά, στην τελική στροφή του, ωστόσο, ο ΚΓΣ πάτησε τα... γκάζια! Ο νεανικός Φαίακας, μπήκε καλύτερα στο ματς. Και μετά από ένα, γενικώς, ισορροπημένο α’ δεκάλεπτο, έχοντας ως πρώτα του βιολιά τους Παυλογιάννη, Πέτα και Λαμπίρη, έκλεισε το ημίχρονο στο +7 (37-30) κι ενώ, κάποια στιγμή, η διαφορά είχε φθάσει μέχρι και στους 15!
Η... αντεπίθεση του Κερκυραϊκού «γράφτηκε» στην επανάληψη. Κατ’ αρχήν, μείωσε, με το τέλος του γ’ δεκαλέπτου, στον πόντο (48-49) και στο τέταρτο, ειδικά στο δεύτερο μισό του, διαχειρίστηκε πολύ καλά τη, δεδομένα, μεγαλύτερη εμπειρία του και με τον... οίστρο των... τριών του σωματοφυλάκων, εξαργύρωσε το επιμέρους +13 της τελευταίας περιόδου, πανηγυρικά.  
Εξαιρετική η διαιτησία των Νέτη και Ράπτη. Δεκάλεπτα: 16-16 ,21-14 ,13-18 ,14-27
ΚΓΣ (Ραψομανίκης): Σαγιάς 16, Δηλαβέρης 18, Ίσσαρης 24, Τσάμης 10 (2), Γεωργακόπουλος 7.
ΦΑΙΑΚΑΣ (Γεωργίου): Πέτας 13 (2), Παυλογιάννης 15 (1), Κάντας 2, Κουλούρης, Λαμπίρης 18 (3), Σπιτιέρης 7, Στεργίου 3, Καπελάκης, Κοσκινάς 2, Κασκάτης 2, Πάλλης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: