Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΚΓΣ: Οργή για τη διαιτησία, «απειλή» αποχώρησης!

«Bράζει» ο «Ιστορικός» με Νάκα, Ζιώγα – Τα... επίμαχα 0,4 δεύτερα που άλλαξαν τον ρουν του ματς με Ναύπακτο και το ανοικτό ενδεχόμενο αποχώρησης απ’ το Πρωτάθλημα!
*
Πολλά, πάρα πολλά παράπονα, έβγαλαν οι άνθρωποι του Κερκυραϊκού, για το ρόλο της διαιτησίας στην ήττα τους, χθες, Σάββατο (17/3) από τον ΠΑΣ Ναυπάκτου, στο ΕΑΚ (69-79), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Το χρονικό του... θυμού!
Φάση – τοτέμ αυτή, 0,4 δεύτερα πριν από το τέλος του 3ου δεκάλεπου, με το σκορ στο 54-51, υπέρ του «Ιστορικού». Τότε, δηλαδή, που ο Σαγιάς χρεώθηκε, από τον Ζιώγα, με τέταρτο φάουλ (το οποίο οι του ΚΓΣ υποστήριξαν ότι δεν έγινε ποτέ) και στο «καπάκι», η έτερη «σφυρίχτρα», ο Νάκας, χρέωσε τον bomber των γηπεδούχων, με τεχνική ποινή (άρα, πέμπτο φάουλ και αποβολή), για διαμαρτυρία (σύμφωνα με το διαιτητικό σκεπτικό).
Οι τεχνικές ποινές...
Το θέμα, μάλιστα, δεν έσωσε εκεί. Καθώς ακολούθησε... μπαράζ τεχνικών ποινών! Του Ζιώγα στον πάγκο και (σε «νεκρό χρόνο») του Νάκα στον προπονητή, Γιάννη Ραψομανίκη! Το αποτέλεσμα; Μέσα σ’ αυτά τα... αναθεματισμένα 0,4 δεύτερα, το 54-51 υπέρ του Κερκυραϊκού, να μετατραπεί σε 54- 54, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (με 21 πόντους, έως εκείνο το σημείο) να βρεθεί στον πάγκο και το καλό momentum, ο ρυθμός της ομάδας, η οποία βρέθηκε στο +3, από το -10 του ημιχρόνου (29- 39), να πάει στο... καλό! Το επιμέρους 15-25 του τέταρτου δεκάλεπτου, που διαμόρφωσε και την τελική χάρτα του αγώνα, το επιβεβαίωσε περίτρανα.
«Άσχετος ο Νάκας, τραγικός ο Ζιώγας»!
Τα παράπονα του Κερκυραϊκού, διατυπώθηκαν και με (σχεδόν) επίσημο τρόπο. Καθώς, στο ρεπορτάζ του ματς, στο επίσημο σάιτ της ομάδας, ο μεν Νάκας κατηγορείται για «ασχετοσύνη, γνωστή από όλες τις ομάδες της κατηγορίας» και την οποία «ήρθε να συμπληρώσει η πολύ κακή διαιτησία του Ζιώγα, που ήταν τραγικός»!
Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους που, «η Ναύπακτος δεν πήρε καμία τεχνική ποινή, ενώ παράγοντες και προπονητής διαμαρτύρονταν συνέχεια, διακόπτοντας το παιχνίδι», ενώ, αφού γνωστοποιούν πως τα... επίμαχα στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου, έχουν καταγραφεί και σε video, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, τόσο να το αποστείλουν στους υπεύθυνους της διαιτησίας, όσο και να αποχωρήσουν ακόμη από τη συνέχεια του final-6!
«Το Δ.Σ της ομάδας μας θα αποφασίσει αν συνεχίσουμε τους αγώνες, γιατί, καθώς φαίνεται, δεν υπάρχει λόγος», διαβάζουμε χαρακτηριστικά. Για να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: