Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΚΓΣ-ΠΕΡΔΙΚΑ: Βρήκε... κίνητρο στο τέλος!

Σ’ ένα αδιάφορο ματς και με απουσίες (π.χ. Σαγιάς) ο Κερκυραϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους με δύσκολη νίκη επί των Αετών (75-71).
*
Επί της ουσίας, το ματς (μοναδικό της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του β’ γύρου) ήταν πιο αδιάφορο και από... ντοκιμαντέρ της κρατικής, για την αναπαραγωγή του μπαμπουίνου! Μην τα ξαναλέμε... Προ πολλού πρώτος και καλύτερος ο Κερκυραϊκός, προ πολλού (κατ’ επέκταση) εξασφαλισμένη και η πρόκριση.
Αν από δίπλα βάλετε και τις απουσίες (με χαρακτηριστικότερη αυτή του... bomber Σαγιά), ήταν, εξ αρχής, αντιληπτό πως, το μοναδικό «πραγματικό» κίνητρο για τον «Ιστορικό» του Ραψομανίκη, απέναντι στους Αετούς Πέρδικας, ήτανε το... γόητρο (και η παροχή χρόνου σε παίκτες με «μικρότερη» συμμετοχή). Να κλείσουν, ρε αδελφέ, την εξαιρετική πορεία τους στη φάση των ομίλων, με το ροζ φύλλο παραμάσχαλα.
Ε, αν το δούμε έτσι, αποστολή εξετελέσθη. Όχι «αεράτα», αλλά στην τελική, το (τελικό) 75- 71, τους ίδιους πόντους δίνει με το... 100-26!
Ο Κερκυραϊκός, με πρώτα βιολιά τους Δηλαβέρη (23) και Ίσσαρη (20) και συμπαραστάτες τους Παπαγκίκα (14) και Τσάμη (10), μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να εξασφαλίσει μια μικρή διαφορά (+6) με το τέλος του α’ δεκαλέπτου.
Τα δύο επόμενα δεκάλεπτα, ωστόσο, δεν ήταν απ’ αυτά που... θα έχει να θυμάται. Κακές επιλογές, λιγότερη κάψα από τον αντίπαλο (το να κερδίσεις, προτελευταίος, τον πρωτοπόρο, βεβαίως και αποτελεί ένα καλό κίνητρο...) και το αποτέλεσμα ήταν, η είσοδος στο τελευταίο δεκάλεπτο να γίνει με... υπόλοιπο (56- 58)!
Εντέλει, στο τέλος, «μίλησε» η σαφώς καλύτερη ποιότητά του, ως ομάδα και η ανάκτηση της συγκέντρωσης σε καίριες φάσεις. Και μ’ ένα μικρό σερί, κόπιασε η νίκη...
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Νάκας και Μπάνος.
Τα δεκάλεπτα: 26-20, 13-18, 17-20, 19-13.
ΚΓΣ (Ραψομανίκης): Δηλαβέρης 23, Μάνδυλας 2, Τσάμης 10 (2), Ίσσαρης 20 (4), Χονδρογιάννης 6, Παπαγκίκας 14, Πουλής, Γεωργακόπουλος, Ντελής.
ΠΕΡΔΙΚΑ (Mπάμπας): Καρβούνης 26 (4), Δ. Κουρούτης 13 (2), Μπάμπας 17 (1), Α. Κουρούτης 2, Γκίκας 7 (1), Β. Μπάμπας 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: