Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κι όμως, μπορούσε το «ροζ»


agsi-kgsNeo3
Μια ανάσα από το τεράστιο διπλό έφθασε ο «Ιστορικός» στα Γιάννινα, στην πρεμιέρα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, εντέλει, όμως, γνώρισε την ήττα από τον ΑΓΣΙ, με 91-87.

*
Kαι που ο ΑΓΣΙ περιλαμβάνεται, δηλαδή, στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, τι; Και που τον αντιμετώπιζε στο «σπίτι» του; Όχι μόνο τον κοίταξε στα μάτια δίχως να... αλληθωρίσει, αλλά στο φινάλε της βραδιάς, ο Κερκυραϊκός είχε και χίλια δίκια να τα βάζει με την τύχη του (;), για το γεγονός ότι, εντέλει δεν «απέδρασε» απ’ το ΕΑΝΚΙ με το ροζ φύλλο αγώνα!
Το τελικό 91-87, με το οποίο γνώρισε την ήττα ο «Ιστορικός», στην πρεμιέρα του στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, αποτελεί την προφανή απόδειξη. Τέσσερις πόντοι, σ’ ένα ματς, που, επί μακρόν, περπάτησε «κοντά – κοντά» και στα μισά του βρήκε την κερκυραϊκή ομάδα μπροστά στο σκορ (40-45).
agsi-kgsNeo2
Τι «μέτρησε»; Ας πούμε η ψυχραιμία των γηπεδούχων στο φινάλε, ο... οίστρος του Βαγγέλη Αυγερινού, στην επίθεση (στους 28 π., με 7 τρίποντα σταμάτησε ο τύπος) και κάποια «κενά» στην ευρύτερη αμυντική λειτουργία. Όπως και να το δεις, άλλωστε, 91 πόντοι είν’ αυτοί... Αν θα μιλήσουμε για διαιτησία; Μπα... Συνειδητά...
Ο ΑΓΣΙ μπήκε κάπως πιο δυνατά στο ματς κι ευτύχισε να «βγάλει» το α’ δεκάλεπτο, με προβάδισμα έξι πόντων. Βελτιώνοντας τις επιλογές του, ο «Ιστορικός» κατάφερε στο β’, όχι μόνο να τον «πιάσει», αλλά να πάρει και «κεφάλι», για να ακολουθήσει η... μικρή αντεπίθεση των Ηπειρωτών στο τρίτο δεκάλεπτο, μ’ ένα επιμέρους +9, που τους έδωσε εκ νέου τα ηνία. Και η οποία αποδείχτηκε, εντέλει, ικανή, να τους χαρίσει και το ποδαρικό με το... δεξί!
Παραδοχή από τον κόουτς Κοντογιάννη...
Έστω κι έτσι... Έστω κι εν μέσω της παραδοχής του τεχνικού της ομάδας, Παναγιώτη Κοντογιάννη, τόσο για τη συνολικά κακή εμφάνιση της ομάδας του, όσο (αφ’ ετέρου) και για το άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο των Κερκυραίων: «Κρατάμε μόνο τη νίκη. Κάναμε κακή εμφάνιση και ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε συμπληρώσει τον κύκλο προπονήσεων, που πρέπει. Κερδίσαμε μια σοβαρή ομάδα, με έμπειρους παίκτες» τόνισε, μετά το ματς και... μεταξύ άλλων.

agsi-kgsNeo1
Τα δεκάλεπτα: 21-15, 19-30, 32-23, 19-19.
Διαιτητές: Μίγδος, Ντάγκας.
ΑΓΣΙ (Π. Κοντογιάννης): Καραμπίνης, Μουζακίτης 6 (2), Πόθος, Κοντός 17 (1), Μαυρογιάννης 3, Δ. Μάντζιος, Π. Μάντζιος 9, Μάκης 5, Τάσσης 2, Πανταζής 17, Φίλιος 4, Αυγερινός 28 (7).

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ (Γ. Ραψομανίκης): Σαγιάς 9, Δηλαβέρης 24, Πηγής 22 (1), Κοσμάς 11 (3), Κουλαξής, Βαρθολομαίος 6, Μαρτίνης 4, Παπαγκίκας 8 (2), Δελλής, Γεωργακόπουλος, Αγιοβλασίτης, Λέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: