Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ: Κι όμως, άγγιξε το... απίθανο!

kgs-2014
Αν και πίσω στα μισά με 18, με συγκλονιστική αντεπίθεση στην επανάληψη, ο ΚΓΣ πέρασε με 60-59, για να χάσει, τελικά, τελευταία επίθεση και ματς, στον πόντο (61-60) – Το καταστροφικό β’ δεκάλεπτο.
*
Αγγίζεται το «θαύμα»; Μωρέ, αν αγγίζεται, λέει... Τόσο, που, κάποια στιγμή, πιστεύεις ότι θα χώσεις, τελικά, μέσα στη χούφτα σου, σας λάφυρο τιμής!
Το κακό σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι, τούτα τα σενάρια, συχνά σ’ αφήνουν με το... άγγιγμα! Και το άχτι του «κοίτα να δεις, τι κόντεψα να κάνω και, τελικά, δεν τα κατάφερα». Κρίμα; Κρίμα, ναι... Για την υπερπροσπάθεια. Εν προκειμένω, του Κερκυραϊκού...
Μα, να χάνει με 18 στην ανάπαυλα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ΕΑΝΚΙ και στο φινάλε να το χάσει για έναν πόντο; Κι όμως, το ‘κανε. Και πού ‘στε... Δίχως τον Σαγιά...
Επί της ουσίας, παρά το «μέταλλο», που έβγαλε η ομάδα του Ραψομανίκη στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, «πλήρωσε» την άσχημη εικόνα -με τα... τσουβαλάτα λάθη, την άμυνα- κοφίνι και το «ηχηρό» black out- στο «καταστροφικό» δεύτερο δεκάλεπτο. Τότε, δηλαδή, που το επιμέρους 23-6 των Ηπειρωτών, έφερε τη διαφορά κοντά στους 20 και δημιούργησε την «ψευδαίσθηση» ότι τα πάντα τελείωσαν νωρίς. Αλλά, έλα μου, που δεν...
Η πρώτη φάση αντεπίθεσης (με πρώτα βιολιά τους Δηλαβέρη και Πηγή- σύνολο 33 π.), κόπιασε στο τρίτο το δεκάλεπτο. Ρίχνοντας τη διαφορά στους δέκα (53-43). Για να γίνει στο τέλος, της... τρελής!
«Όλα για όλα», θρίλερ, «νεύρο», κιλά σασπένς, πλησίασμα, κι άλλο πλησίασμα, περισσότερο πλησίασμα, περισσότερες ελπίδες… Που έγιναν κιλά, όταν οι Φαίακες προσπέρασαν στο σκορ, με 60-59!
Τι χρειαζόταν, πλέον; Μία άμυνα. Δεν βγήκε, δίποντο γιαννιώτικο, 61-60, χαμένη η τελευταία μπάλα, φτου, που να σε πάρει...
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 41-23, 53-43, 61-10.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Παπαδόπουλος): Γ. Παπαναθασίου, Ματσάγκας 13, Κρικώνης 8, Στάμος, Σκορίλας 6, Στ. Παπαναθασίου, Τώνης 4, Κονταξής 8, Θεοχάρους 11, Λάμπρου 4, Τόλης 2, Μάλλιος 5.
ΚΓΣ (Ραψομανίκης): Μάνδυλας 2, Δηλαβέρης 20 (1), Ντελλής 1, Κουλαξής 2, Παπαγκίκας 7 (1), Βαρθολομαίος 7, Πηγής 13, Μαρτίνης 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια: