Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Την ήττα, με 82-77 γνώρισε ο Ιόνιος στο Καναλάκι


Την ήττα, με 82-77 γνώρισε ο Ιόνιος στο Καναλάκι, από την τοπική ΑΕ, με την επανέναρξη της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ. Ήττα, για την οποία δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν άλλο, πέρα απ' τον ίδιο του τον εαυτό.
Η κερκυραϊκή ομάδα, αν και μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, μ' ένα ασφυκτικό ζον πρες σ' όλο το γήπεδο, κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο, να υπερκαλύψει το -8 του α', κλείνοντας το ημίχρονο στο +3 (36- 39). Στο γ', το Καναλάκι βρήκε μια καλύτερη ισορροπία, το δεκάλεπτο έκλεισε στα ίσα (57 – 57), το ματς συνέχισε να πηγαίνει πόντο – πόντο και στο έμπα του δ', ώσπου 6'29'' πριν το φινάλε, το... βελάκι έμοιαζε να πηγαίνει εμφανώς προς την πλευρά του Ιονίου.
Ο λόγος; Η αποβολή με πέντε φάουλ του κορυφαίου, μέχρι εκείνο το σημείο, παίκτη του Καναλακίου, του Δάσκαλου (27 πόντους). Και να 'ταν μόνο αυτό... Με τρεις παίκτες κάτω των 17 αναγκάστηκε να “βγάλει” τα τελευταία λεπτά ο Τζομάκας! Θέμα ρόστερ.
Όποιος, λοιπόν, πόνταρε εκείνη τη στιγμή τα λεφτά του στο Καναλάκι, ίσα που τον έλεγαν... τρελό! Μόνο που στο μπάσκετ, παίζει ρόλο και η ψυχή. Ποιος το θέλει παραπάνω. Κι αυτός δεν ήταν ο Ιόνιος. Έλειψε και η αυτοσυγκέντρωση σε κάποιες κρίσιμες φάσεις (όπως στην άστοχη επίθεση στα 1'22'' με το σκορ στα ίσα – σημαντικό ριμπάουντ του Πάνου, αλλά και μια λάθος πάσα του κορυφαίου, κατά τα άλλα, Παγκράτη στα τελευταία δεύτερα, με το σκορ στο 80-77), έδειξαν και οι γηπεδούχοι την απαραίτητη ψυχραιμία στο φινάλε, τόσο στις οργανωμένες επιθέσεις τους (δίποντο και 80-77 ο Κασκάνης στα 25''), όσο και στις ελεύθερες βολές (δύο στις δύο οι Στύλος και Γείτοντας στο τελευταίο λεπτό), τέλος η... μπουγάδα.

ΚΑΝΑΛΑΚΙ (Τζομάκας): Παππάς 3, Στύλος 17 (1), Γάκης, Κασκάνης 22 (4), Γείτονας 7 (1), Μπόχτης 6, Δάσκαλος 27, Πάνου.
ΙΟΝΙΟΣ (Δούκας): Μικάλεφ 1, Ματζίκος 4, Καραγιάννης, Παξινός, Κοντοστάνος 17, Μεσημέρης, Ίσαρης 8 (1), Θεοδώρου 9, Παγκράτης 28 (1), Παγιατάκης 7, Θεολόγος 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: