Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΣΑΓΙΑΣ

Με τον Κερκυραίο killer να σταματά στους 29 πόντους και τα 35 ριμπάουντ, ο «Ιστορικός», παίζοντας ωραίο μπάσκετ για 15 λεπτά, έκανε καλό σεφτέ στη Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ, συντρίβοντας τη Δυναμό Κιάφας.
*

Η πρεμιέρα, λένε, κρύβει πάντα ιδιαιτερότητες. Καλά… Για την ανδρική ομάδα του Κερκυραϊκού, άντε αυτό να βάστηξε για κάπου 25 λεπτά. Τότε, δηλαδή, που, μετά από σερί τρίποντα των Ζώνιου και Δ. Γάτσιου, το 25-33 (21-22 ημ.), προϊόν της αστοχίας και της νευρικότητας που γεννά το άγχους κάθε «πρώτης» , φάνηκε να δημιουργεί στην νεόδμητη ομάδα της Δυναμό Κιάφας την ψευδαίσθηση της «απόδρασης» απ’ το ΕΑΚ.
Ώσπου… γύρισε ο ήλιος. Με εξαιρετική, λοιπόν, εμφάνιση στα επόμενα 15 λεπτά (αξιοποιήθηκαν καλύτερα οι ψηλοί, ενώ η ομάδα έβγαλε και περισσότερη ενέργεια), τα περιθώρια που άφησαν στους φιλότιμους Γιαννιώτες, οι παίκτες του Ραψομανίκη, έμοιαζαν λιγότερα και απ’ την ανορεξία του Πάγκαλου! Και όχι μόνο τούμπαραν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά συνέδεσαν το έμπα τους με το δεξί στο φετινό Πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ΕΣΚΑΒΔΕ (γ’ όμιλος), με μια επιβλητική διαφορά 27 πόντων, 69-42! Οι +21, στο τέταρτο δεκάλεπτο (24-3), όταν, για την Κιάφα, επήλθε η κατάρρευση.
Μπροστάρης του «Ιστορικού», ο Σαγιάς. Συγκλονιστική, ηγετική εμφάνιση, έστησε… πάρτι στις δύο ρακέτες, σταματώντας τους 29 π. και τα 35 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 13 επιθετικά! Υπολογίστε, άρα, δεύτερες επιθέσεις… Ενώ άξιοι συμπαραστάτες του υπήρξαν οι Παπαγκίκας και Χατζηϊωάννου, με 12 πόντους έκαστος.
Στα αξιοσημείωτα του ματς, η απουσία τεσσάρων παικτών (Χονδρογιάννης, Μοναστηριώτης, Βλαχόπουλος, Κάντας), οι οποίοι επιλέχτηκαν να ενισχύσουν την ομάδα Παίδων του Κερκυραϊκού. Αλλά και ο τραυματισμός, για την Δυναμό, του Χ. Γάτσιου, στο καθοριστικό τρίτο δεκάλεπτο (γύρισε το πόδι του), ενώ ήδη, όπως έλεγαν οι άνθρωποι των Ιωαννίνων, ταλαιπωρούνταν από γαστρεντερίτιδα!
Και δυο extra κουβέντες για την Κιάφα. Η ομάδα δημιουργήθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι απ’ το μεράκι μιας ομάδας φίλων της ομώνυμης γειτονιάς των Ιωαννίνων, προερχομένων, στην πλειοψηφία τους από τα τμήματα υποδομής Σπάρτακου, Κάστρου και ΓΕΙ. Το ματς με τον Κερκυραϊκό ήταν, λοιπόν, το πρώτο επίσημο από ιδρύσεώς της! Ατυχές, μεν, βάσει αποτελέσματος, αλλά εξ ορισμού, ιστορικό.
Εξαιρετική η διαιτησία των Ράπτη και Νέτη.
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ (Ραψομανίκης): Γκαραγκάνης 2, Παπαγκίκας 12, Γεωργακόπουλος 4 (1), Κατέχης 1 , Μοσχονάς, Μπασιούκας, Πουλής 3 (1), Πετρίδης, Ντελής, Σαγιάς 29 (1), Χατζϊηωάννου 12
ΔΥΝΑΜΟ (Βλάχος): Δ. Γάτσιος 15 (1), Χ. Γάτσιος 4, Κρομυδάς 10 (1), Παππάς, Ζώνιος 9 (1), Ευταξίας 3.
>Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Θρύλος Ιωαννίνων πέρασε νικηφόρο από το κλειστό των Φιλιατών, επικρατώντας του τοπικού Ηρακλή με 76- 44. Ενώ, υπενθυμίζουμε, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία, το Σάββατο, ΑΟ Πάργας - Ακαδημία Παναθηναϊκού (Ιωαννίνων) 60- 31. Ρεπό ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας.
>Η βαθμολογία: 1. Θρύλος 2, 2. ΑΟ Πάργας 2, 3. Κερκυραϊκός 2, 4. Δυναμό Κιάφας 1, 5. Ακαδημία ΠΑΟ 1, 6. Ηρακλής 1, 7. Πρωτέας 0.
>Το επόμενο Σάββατο (11/2), για τη 2η αγωνιστική, ο ΚΓΣ αντιμετωπίζει στους Φιλιάτες τον Ηρακλή (16.00). Ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια, που θα διεξαχθούν την Κυριακή (12/2), έχουμε: Ακαδημία ΠΑΟ- Πρωτέας Ηγουμενίτσας, Δυναμό Κιάφας – ΑΟ Πάργας. Ρεπό, ο Θρύλος Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: