Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Στους «τέσσερις» ο ΚΓΣ

Με καλάθι του Βογιατζόγλου στην εκπνοή, οι «μικροί» του Ραψομανίκη νίκησαν στο… θρίλερ την Παραμυθιά και προκρίθηκαν στους «τέσσερις» - Την Κυριακή (29/4), με ΑΓΣΙ για το… όνειρο του τελικού!
 
*
Σπουδαία επιτυχία για τα τμήματα υποδομής του Κερκυραϊκού στο μπάσκετ… Καθώς η ομάδα Προπαίδων (Mini ’98) του «Ιστορικού», εξασφάλισε την Κυριακή το εισιτήριο για τα ημιτελικά του σχετικού Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ, επικρατώντας με 40-38, της Παραμυθιάς, σ’ ένα δραματικό ματς, στο ΔΑΚ Ηγουμενίτσας, που κρίθηκε στο νήμα. Και το «καθαρό μυαλό», πρώτα και κύρια, του πιτσιρικά, του Βογιαζόπουλου. Του εκφραστή της τελευταίας, κρίσιμης επίθεσης…
Έξι δεύτερα πριν το φινάλε, το ματς στα ίσα, 38-38. Και η τελευταία επίθεση, στα χέρια του Κερκυραϊκού (επαναφορά από το κέντρο, μετά από time out). Ε, μισή δουλειά η καταπληκτική ασίστ του Άνθη, άλλη μισή το λυτρωτικό καλάθι - εισιτήριο του Βογιατζόγλου! Το τι ακολούθησε, δε λέγεται… Με το ΔΣ να μοιράζει, μεταξύ άλλων, συγχαρητήρια σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο.
Άξια και δίκαια επιτυχία, επιστέγασμα του «μέταλλου», που, παρά την ηλικία τους, έβγαλαν οι παίκτες του Ραψομανίκη, γυρίζοντας ένα ματς, που, κάποια στιγμή, με την εις βάρος διαφορά στους εννέα πόντους (απόρροια της πτώσης στο β’ δεκάλεπτο), έμοιαζε δύσκολο. Κι όμως… Με τον Χυτήρη να μοιράζει τάπες στην άμυνα κι ένα μεγάλο τρίποντο του Μακρίδη (πρώτος σκόρερ, με 13), ένα λεπτό πριν το φινάλε, η κερκυραϊκή ομάδα πήρε, πρώτη φορά, «κεφάλι» (36-34). Και κατόπιν… πανικός!
Ισοφάριση (36-36) απ’ την Παραμυθιά, 38-36 πάλι από τον Βογιατζόγλου (από… πάλι ασίστ του Άνθη), πάλι στα ίσα οι Ηπειρώτες (38-38). Ως την τελευταία επίθεση και το πανάκριβο καλάθι απ’ το «Βογιατζό».
Πλέον, η προσοχή της κερκυραϊκής ομάδας, στρέφεται στον μεγάλο ημιτελικό με τον ΑΓΣΙ (66-58 τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας), την προσεχή Κυριακή (29/4, 17.00) στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Τσιάβου». Κι ενώ, μία ημέρα πριν (Σάββατο, 28/4) θα προηγηθεί ο πρώτος ημιτελικός, ανάμεσα στον ΑΟ Αγρινίου (60-41 τον Άτλαντα) και τη Νικόπολη (59-45 τον Πήγασο).
Οι δύο νικητές θα διεκδικήσουν την κούπα στον τελικό της 6ης Μαϊου και ο οποίος θα διεξαχθεί σε (ουδέτερο) γήπεδο, το οποίο θα οριστεί με τη γνωστοποίηση του τελικού ζευγαριού.
Διαιτητές του ματς, οι Νικολός- Μακάκου.
Τα δεκάλεπτα 6-6,7-12,10-10,17-10
ΚΓΣ: Ζέρβας 4,Παππάς 2, Μακρίδης 13 (1), Βογιατζόγλου 10, Άνθης 8, Χυτήρης 2, Τέσιας 1, Ρούσσος, Μαυρομανωλάκης, Ραψομανίκης, Βήτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: